OGS plaka değişikliği bir araç sahibinin yeni bir araç alması durumunda yapılan işlemlerden bir tanesidir. OGS plaka değişimi bankalar kanalıyla yapılır.

OGS Plaka Değişikliği

OGS PLAKA DEĞİŞİKLİĞİ YAPAN BANKALAR

GARANTİ OGS PLAKA DEĞİŞİKLİĞİ NASIL YAPILIR?

Garanti OGS plaka değişikliği için şubeye gitmeniz gerekmektedir. OGS plaka değişikliği Garanti Bankası’ndan telefonla yapmak isterseniz 444 0 333 numaralı çağrı merkezinden bilgi alabilirsiniz. Bankanın internet bankacılığını kullanarak işlem yapmanız şu an için mümkün değildir.

İŞ BANKASI OGS PLAKA DEĞİŞİKLİĞİ

OGS plaka değişikliği İş Bankası’nda internet bankacılığı üzerinden ya da 0 850 724 0 724 numaralı çağrı merkezinden yapılabilir. OGS eski araçtan söküldükten sonra yeni aracın plakasına tanımlamak son derece kısa sürmektedir.

VAKIFBANK OGS PLAKA DEĞİŞİKLİĞİ

OGS plaka değiştirme Vakıfbank şubelerinden, Vakıfbank internet bankacılığından ya da 0 850 222 0 724 numaralı çağrı merkezinden yapılmaktadır.  Şubeden yapılan işlemlerde ruhsat fotokopisi, kimlik fotokopisi, vergi numarası ve OGS plaka değişikliği dilekçesi istenmektedir.

ZİRAAT BANKASI OGS PLAKA DEĞİŞİKLİĞİ

Yeni araçlarındaki plakayı OGS cihazına tanımlamak isteyenler bu işlemi şubeden yapmak isterlerse yeni aracın ruhsatının fotokopisi, kimlik fotokopisi ve vergi numarası ile birlikte Ziraat Bankası OGS plaka değişikliği dilekçe örneği doldurmalıdırlar. Görevlinin verdiği dilekçeyi doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurduktan sonra yeni plaka OGS’ye kısa sürede tanımlanacaktır.

DENİZBANK OGS PLAKA DEĞİŞİKLİĞİ

Bazı bankalarda OGS plaka değişikliği için eski cihazın iptal ettirilip yenisinin satın alınması istenmektedir. Ancak Denizbank’ta böyle bir şey yoktur. Dilerseniz mobil uygulamayı kullanarak, online bankacılıktan ya da müşteri hizmetlerinden bu işlemi kısa süre içinde halledebilirsiniz.

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ OGS PLAKA DEĞİŞİKLİĞİ

ERÜ OGS plaka değişikliği için yapmanız gerekenler sırayla şu şekildedir;

  • Öncelikle erciyes.edu.tr/ogs adresine girin.
  • Daha sonra öğrenci numaranızı, şifrenizi ve doğrulama kodunu girerek sisteme giriş yapın.
  • Ardından “Yeni Başvuru” sekmesinden yeni plakanızı sisteme tanımlamanız yeterlidir.

OGS’Yİ BAŞKA ARAÇ KULLANABİLİR Mİ?

Bu konuda Karayolları Genel Müdürlüğü’nün yaptığı açıklama şu şekildedir; “Sözleşmeye göre OGS cihazı yalnızca beyan edilen bir (1) araçta kullanılabilir. Aksi halde cihazın okunamadığı her geçişte standart geçiş bedelinin 11 katı cezalı geçiş plakaya işlenir. OGS ile ilgili tüm sorunlarınızda 444 11 17 numaralı OGS çağrı merkezini 7/24 arayabilirsiniz.

OGS Kaçak Geçiş Ücreti Ne Kadar?

OGS ARAÇ DEĞİŞİKLİĞİ NASIL YAPILIR?

Eskiden OGS araç değişikliği için ruhsat fotokopisi ve kimlik fotokopisiyle birlikte şubeye gitmeniz gerekiyordu. Ancak pek çok banka artık internet üzerinden ya da telefon bankacılığıyla bu işlemin yapılmasını sağlamıştır.

Plakanız değiştirildikten sonra mutlaka kontrol edin. Plakanın doğru girilip girilmediğini kontrol etmezseniz cezalı duruma düşebilir ve yok yere masrafa girebilirsiniz.

Araç plakanız sistem için büyük önem arz eder. Eğer gişelerdeki sistem plakanızı okuyamazsa kaçak geçiş uyarısı alabilirsiniz. Bu nedenle plaka değişikliğini mutlaka bildirmeniz gerekmektedir. Değişiklik yapıldıktan sonra sistemden gerekli kontrolleri yapmayı ihmal etmeyin.

Sonuç olarak plaka değişikliği OGS için bankadan bankaya farklılık gösterebilir. Kimi bankalarda bir takım belgelerle şubeye gitmeniz ve devir işlemi için dilekçe vermeniz gerekirken kimilerinde online bankacılık, çağrı merkezi ya da mobil bankacılık yoluyla plakayı OGS cihazına kolayca tanımlayabilirsiniz.